Winsum Nieuws

Sponsor van Dekken Elektrotechniek

Braggeltocht 2016

Braggeltocht Garnwerd 2016

Garnwerd stond zondagmiddag in het teken van de Braggeltocht. Het was de 5e editie van deze loeizware tocht. Zo´n duizend deelnemers gingen letterlijk door het Groninger land rondom het dorpje, hetgeen prachtig vermaak opleverde voor een ieder die in Garnwerd was deze middag.

Onderweg naar Garnwerd werd al weer duidelijk dat De Braggeltocht leeft. Op de Garnwerderweg reden we vele fietsers uit Winsum achterop. Jong en oud, gekleed in t-shirt, sportbroek en eenvoudig schoeisel, die zich hadden opgegeven voor de tocht. Daar tussen ook mensen die minder sportief gekleed waren, maar die het wel de moeite vonden om even te komen kijken bij dit modderspektakel.

Hoe dichter je bij Garnwerd kwam hoe drukker het werd. Aangekomen in het dorp, was het al een drukte van jewelste, terwijl de tocht pas over een uur zou starten. Nadat de cameramensen en fotografen van WinsumNIeuws hun posities hadden gevonden, werd om half drie het startsein gegeven.

anaf de start bij `Garnwerd aan zee` ging men langs het Reitdiep de dijk op, om na een paar honderd middels een glijzeil de eerste sloot in te gaan. Daaruit gekomen ging het door een weiland naar de volgende sloot. Tot aan de middel, voor de kleintjes tot aan de borst, door niet fris ruikend water van ruim 50 meter lang. Over de landerijen en door een duiker kwam men dan aan bij het kraanslingeren. Hangend aan een touw, dat bevestigd was aan de kraanarm, werden de deelnemers in tweetallen door kraanmachinist Wouter in het water geslingerd. Hierna ging het over het laatste stukje gras naar de laatste en vreselijk stinkende sloot. Was je nog niet zwart, dan werd je het hier nog wel. Met het finish in zicht werden hier nog de gekste capriolen uitgehaald, wat ook weer mooie beelden heeft opgeleverd.

Op de vraag “Heb je er al spijt van?”, die ik de deelnemers tijdens de tocht stelde was het antwoord volmondig “Nee !” En op de vraag achteraf, wat ze van de Braggeltocht hadden gevonden kwamen meerdere antwoorden: Prachtig. Fantastisch. Geweldig. Grandioos.

(Bron: Winsum.Nieuws.nl)

Braggeltocht 2015

Braggeltocht 2015 

De voorbereidingen

Nog anderhalve week, dan verandert het Asterix en Obelix-dorp Garnwerdix in een grote kolkende, feestvierende en vieze bende. WinsumNieuws trof vanavond vier vrijwilligers en sprak even met ze.

(Bron: Winsum.Nieuws.nl)