Braggeltocht 2017

Braggeltocht 2017

7E EDITIE BRAGGELTOCHT GARNWERD: EEN VOLKSFEEST VOOR JONG EN OUD

Ook dit jaar doken er weer duizend deelnemers in hagelwitte shirts de sloten rond Garnwerd in om daar na ruim twee kilometer in de meeste gevallen totaal onherkenbaar uit te klimmen. Dat zorgde ook nu weer voor een volksfeest waar ook tijdens de zevende editie weer een paar duizend toeschouwers voor naar Garnwerd waren gekomen. 

Rond de klok van twee uur was het al een drukte van belang in Garnwerd. Want niet alleen de duizend deelnemers waren ondertussen al gearriveerd maar ook de duizenden toeschouwers die ook dit jaar weer op dit tot een waar volksfeest uitgegroeid evenement waren afgekomen liepen al rond in Garnwerd. Gelukkig voor alles en iedereen waren de weersomstandigheden zondagmiddag  uitstekend te noemen  waar een van de organisatoren, Derk Maatjes, enorm blij mee was.,, 

Lees verder
Braggeltocht 2017
Foto: ALWIN SINNEMA

Modderige foto’s van schone meisjes en jongens tijdens de Braggeltocht in Garnwerd

We gingen erheen om te zien hoe de Groningers zich via een hemelsblauwe glijbaan de zwarte modder in lieten storten.

Terwijl een hele hoop mensen dit weekend hun meest smetteloze Sensation White-outfit uit de kast trokken, of zich opmaakten met bloemenkransen, glitters en parfum voor een weekend raven op Ruigoord, ging het er in Garnwerd in Groningen heel anders aan toe.

Lees verder
Braggeltocht Noorderkrant
Foto: Egbert Euser

Banjeren door de braggelsloten in Garnwerd weer een feest

GARNWERD De duizend deelnemers aan de zevende editie van de Garnwerder Braggeltocht hebben zondag weer veel plezier beleefd.

De tocht door de braggelsloten werd in het aangename weer gadegeslagen door enkele duizenden toechouwers. Onderweg zorgde een dweilorkest voor de nodige sfeer. Halverwege het parcours kregen de deelnemers nog weer even een oppepper bij een trailer waarop diverse artiesten ze toezongen. De deelnemers begonnen met een onzachte landing vanaf de glijbaan waarna ze in een lang lint door het landschap trokken. Het was echt zwoegen door de sloten met de zuigende bodems. In het parcours kon nog worden genoten van enkele extra glijbanen. Het hilarische schouwspel, waarbij de deelnemers elkaar ook echt hielpen bij het verlaten van de sloten, eindigde voor een iederen onder een verkwikkende douche waar de modder achterbleef. ‘s Avonds werden de festiviteiten van Garnwerd grandioos afgesloten met een  Hollandse Avond met Burdy, Gyna & Nienke de Ruiter en Theo Driessen & Manon.

Bron Noorderkrant.nl (Bram Noordhuis)

Braggeltocht 2015

Braggeltocht Garnwerd 2015

GARNWERD – Aan het begin van de Garnwerder Braggeltocht wanen de ruim 900 deelnemers zich zondag nog in een attractiepark, als ze met hoge snelheid van een glijbaan met helder water bijkans worden weggeschoten.

Na de eerste plons weten ze beter en een paar honderd meter verderop zijn ze veranderd in allemaal op elkaar lijkende braggelfiguren. De run van 2,5 km langs en vooral dóór modderige sloten eist niet alleen zijn tol qua decorum, maar is ook qua uithoudingsvermogen een uitputtingsslag. Maar de deelnemers willen het vieze feestje zo graag, de inschrijving van de lustrumeditie liep binnen vijf dagen vol.

Artikel is geplaatst door Bram Noordhuis.

(Bron: Noorderkrant)