Braggeltocht 2016 Groot succes

Braggeltocht Garnwerd 2016
Braggeltocht Garnwerd 2016

De 6-e Garnwerder Braggeltocht was weer een groot succes, met dit jaar door de gunstige weersomstandigheden naast de 1000 deelnemers ook nog eens ca. 3000 bezoekers.

Na een hectisch verlopen inschrijving waren er in een mum van tijd meer dan 1000 inschrijvingen binnen. Dit was ook het maximum voor ons.
Het was om 14.00 uur ook al geweldig druk in het dorp, waar het aantal mensen nu meer dan vertienvoudigd was. Maar er werd geen wanklank gehoord, iedereen was als vanouds van harte welkom in Garnwerd, opgeluisterd met de klanken van een dweilorkest.

Om half 3 werd er gestart met ca. 35 wedstrijdlopers, en daarna waren de “recreanten” aan de beurt. Jong en oud liep mee van 10 jaar jong tot 67 jaar jong. En als je deze laatste categorie vroeg: “Was wel zwaar he?”, kreeg ik als antwoord: “Nee hoor, viel wel mee.” Na de glijbaan van de dijk en baggeren door een sloot, werd er een weiland overgestoken naar de volgende sloten, en een tunnel.
De mensen waren al pikzwart van de braggel die over het hele lichaam verspreid zat. Na de tunnel op weg naar een doolhof, en vandaar naar het rustpunt halverwege de koers.
Hier kon men een versnapering krijgen in de vorm van frisdrank of een fles bier. Hier werd ook gretig gebruik van gemaakt en even lekker geswingt en gezongen met de aangeboden muziek aldaar.
Hierna ging de tocht verder door sloten en een hindernis die door de scouting was opgezet. Vervolgens weer een aantal sloten en oversteken naar de hindernis met de kraan. Dit is ook altijd weer een hilarisch schouwspel. Daarna nog een paar heftige braggelsloten en dan op weg naar de molen waar de finish lag.

Hier was nog even de gelegenheid om een frisse douche te nemen en je te storten in het feestgedruis in het dorp.

Kortom het was weer een gezellige dag in Garnwerd….Op naar volgend jaar.